Κλείσιμο
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κλείσιμο
Κωδικός {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2231037880
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€ (μέχρι 2 κιλά)
Ασφαλείς Συναλλαγές
Συμπληρώματα διατροφής και αδυνάτισμα

Συμπληρώματα διατροφής και αδυνάτισμα

Κάθε επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους ξεκινά από την αποφασιστικότητα του ατόμου. Η πειθαρχία σε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής αποτελεί τη βάση για να αρχίσει κανείς. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποτελεί δημοφιλή πρακτική η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους σαν ένα μέσο ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής .

Τα συμπληρώματα αυτά συνήθως περιέχουν διάφορα φυσικά συστατικά, το καθένα με το δικό του τρόπο δράσης στο σώμα. Βάσει του μηχανισμού δράσης , μπορούμε να ταξινομήσουμε τα φυσικά αυτά συστατικά στις εξής κατηγορίες:

Ενίσχυση του μεταβολισμού: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλα εκείνα τα συμπληρώματα που «αυξάνουν τις καύσεις». Μην ξεχνάτε πως εάν η ενέργεια που «καίει» το σώμα υπερβαίνει εκείνη που προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής, τότε επιτυγχάνεται η πολυπόθητη απώλεια βάρους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει η καφεΐνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή θερμότητας μετά από ένα γεύμα (θερμογένεση), άρα και την καύση ενέργειας στο σώμα. Χρειάζεται όμως, προσοχή από άτομα, στα οποία η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και εκνευρισμό. Άλλα συστατικά με παρόμοια δράση είναι το πράσινο τσάι, η καψαικίνη  από τις πιπεριές και εκχυλίσματα φρούτων, όπως η νεραντζιά (Citrus aurantium L.).

Διαχείριση της όρεξης: Γνωστά συστατικά που έχουν αυτή τη δράση είναι οι β-γλυκάνες, που τις συναντάμε στα μανιτάρια, στο σιτάρι και τη βρώμη. Οι υπέρμαχοι αυτών υποστηρίζουν πως αυξάνουν τον κορεσμό, επιβραδύνοντας το ταξίδι  της τροφής μέσα από το γαστρεντερικό σωλήνα. Εδώ ανήκουν και οι εξίσου γνωστές γλυκομανάνες. Επιπλέον, «εξωτικά» συστατικά όπως το αφρικανικό μάνγκο, το φυτό Hoodia και η φορσκολίνη φαίνεται πως  επιδρούν στα κέντρα ελέγχου της όρεξης  στον οργανισμό.

Έλεγχος της απορρόφησης συστατικών: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλα τα συστατικά που φαίνεται πως ενισχύουν ή επηρεάζουν το μεταβολισμό των λιπών (CLA, καρνιτίνη, πυροσταφυλικό, κετόνες ράσμπερι). Συγκεκριμένα, βοηθούν στην καύση του λίπους, εμποδίζουν την αποθήκευσή του στα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτο το μυϊκό ιστό.