Κλείσιμο
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κλείσιμο
Κωδικός {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2231037880
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€ (μέχρι 2 κιλά)
Ασφαλείς Συναλλαγές
Οι 5 απαραίτητες βιταμίνες που θέλουν τα μαλλιά μα

Οι 5 απαραίτητες βιταμίνες που θέλουν τα μαλλιά μας

Οι 5 πιο πολύτιμες βιταμίνες που θα πρέπει να λαμβάνουμε από τη διατροφή μας προκειμένου να μειώσουμε την απώλεια μαλλιών είναι:

Σίδηρος: σε περιπτώσεις έλλειψης σιδήρου ή αναιμία χάνουμε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορούν να αυξήσουν τις αποθήκες σιδήρου του οργανισμού μας είναι  το συκώτι, το μοσχάρι, η σόγια, οι αγκινάρες, το σπανάκι και τα δαμάσκηνα. Επίσης κυκλοφορούν πολλά συμπληρώματα σιδήρου που βοηθούν σε αυτό. Καλό θα ήταν βέβαια τον σίδηρο να τον παίρνουμε μαζί με βιταμίνη C για να αυξήσουμε τα επίπεδα απορρόφησης του.

Ψευδάργυρος : βοηθάει στην υγεία και αντοχή των μαλλιών. Επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να αποθηκεύσει αυτό το θρεπτικό συστατικό θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθημερινά μέσω της διατροφής μας ώστε να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα στον οργανισμό μας. Τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο είναι: τα  θαλασσινά(στρείδια, αστακός, καβούρι), το κρέας (βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο), τα αυγά, τα δημητριακά, τα φασόλια, το γιαούρτι και τα φιστίκια κάσιους.

Βιταμίνες Β : οι βιταμίνες Β βοηθούν στη μείωση της απώλειας τριχών και να παραμένουν τα μαλλιά μας πλούσια και υγιή. Φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτές τις βιταμίνες είναι : τα  πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, πρωτεΐνες από άπαχο κρέας (ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα), τα φασόλια και οι φακές.

Ασβέστιο :  βοηθά στη διέγερση των ορμονών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μαλλιών. Κάνει επίσης τα μαλλιά πιο υγιή και ανθεκτικά. Ασβέστιο μπορούμε να βρούμε σε:  γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί), στο μπρόκολο, στα πορτοκάλια, τα βερίκοκα και τις σαρδέλες.

Βιταμίνη D : βοηθάει την ανάπτυξη υγιών τριχοθυλακίων.  Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι τα συμπληρώματα διατροφής από ιχθυέλαιο, το γάλα και το γάλα σόγιας. Κυρίως όμως αυτή η βιταμίνη παράγεται στο σώμα μας όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Προσθήκη στην λίστα αγαπημένων
Κλείσιμο
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Προσθήκη στην λίστα αγαπημένων
Κλείσιμο
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Προσθήκη στην λίστα αγαπημένων
Κλείσιμο
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ